Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne

Výzva na predkladanie výstavných projektov na rok 2017

Výzva pre umelcov a kurátorov na rok 2017

Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne formou otvorenej výzvy ponúka priestor na zrealizovanie projektov pre slovenských i zahraničných výtvarníkov a kurátorov. Výzva je určená výhradne profesionálnym umelcom, či poslucháčom alebo absolventom vysokých škôl s výtvarným zameraním, pričom nie je podmienkou, aby každý projekt mal kurátora.

Svoj projektový zámer s povinnými prílohami predložte do 31. mája 2017 - zaslaním na adresu galérie poštou alebo elektronicky. Hodnotenie a výber projektov prebehne v priebehu mesiaca november.  Predložené projekty bude hodnotiť odborná komisia. Výsledky budú známe do konca júna 2017, zverejnením na oficiálnej internetovej stránke Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne www.gmab.sk. Všetci uchádzači budú o výsledku informovaní formou listu. S úspešnými uchádzačmi uzatvorí Galéria M. A. Bazovského v Trenčíne zmluvu o spolupráci, v ktorej sa zmluvné strany zaviažu k plneniu dohodnutých podmienok.  

Galéria M. A. Bazovského disponuje troma výstavnými priestormi, ktoré sú pre výzvu aktuálne - suterén, prvé podlažie a druhé podlažie. Každé podlažie má isté špecifiká, ktoré sú potrebné prekonzultovať s odborným zamestnancom galérie.

Podmienky :

●   projekt musí mať kurátora

●  projekt musí byť realizovateľný v rámci možností galérie

●  projekt nesmie byť repríza už realizovaného projekt

 

Žiadosti o zaradenie do výstavného plánu musia obsahovať: 

  • vyplnený prihlasovací formulár - prihlášku na výstavu /vrátane požiadavky na techniku (prehrávače, projektory, monitory a pod.), príp. iné špecifické požiadavky (napr. náročnejšie inštalovanie či prevoz diel a pod./
  • životopisy a prehľad zrealizovaných projektov
  • koncepciu a ideový rámec prihlasovaného projektu v textovej forme
  • portfólio, resp. obrazová príloha reflektujúca tvorbu uchádzačov
  • popis technických a konštrukčných požiadaviek a predbežný odhadovaný rozpočet

Priority hodnotenia:

  • Realizácia projektov v súlade s profiláciou Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne –  výtvarné umenie 20. a 21. storočia, výtvarné umenie trenčianskeho regiónu a mapovanie nových osobností výtvarného umenia.
  • Pri hodnotení sa kladie dôraz na doterajšie pôsobenie autora na výtvarnej scéne, pri mladých začínajúcich autoroch sa hodnotí miera originality, prísun nových názorov a tendencií do výtvarného umenia.
  • Realizácia nízkorozpočtových projektov.
  • Realizácia projektov so spoluúčasťou autora, príp. financovanie z viacerých zdrojov.

 

GMAB poskytne okrem výstavných priestorov na 6 - 7 týždňov technické vybavenie v rámci možností galérie, odbornú asistenciu pri realizácii výstavy, prevoz diel a PR projektu. Predkladaný projekt je možné odoslať elektronicky na e-mailovú adresu info@gmab.sk alebo poštou na adresu: Galéria M. A. Bazovského, Palackého 27, 911 01, Trenčín. Viac informácií o galérii, pôdorysy a fotografie výstavných priestorov http://www.gmab.sk/vystavy-a-podujatia/vystavne-priestory.html

Kontaktná osoba: Mgr. Radka Nedomová, radka.nedomova@gmab.sk, 0949 728 060.