Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne

Noc múzeí a galérií 2012

Noc múzeí a galérií 2012

Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v spolupráci s Trenčianskym múzeom v Trenčíne a Mestom Trenčín pripravuje na sobotu 19. mája 2012 Noc múzeí a galérií.




10.00 hod.

Otváranie galerijnej brány

10.00 – 12.00 hod.
Poradenstvo v oblasti výtvarného umenia
(PhDr. Klára Kubiková – teoretik výtvarného umenia a odborní pracovníci galérie) Poradenstvo v oblasti výtvarného umenia a starostlivosti o umelecké diela budú poskytovať teoretička výtvarného umenia PhDr. Klára Kubiková a galerijný konzervátor Ján Špaček. Priniesť môžete aj umelecké diela z vašej domácej zbierky, o ktorých vám povieme viac, prípadne poradíme ako sa správne o ne starať a ošetrovať ich.

10.30 hod.
Detské bábkové predstavenie:
Červík Ervín
Divadelné predstavenie spracované na motívy rovnomennej knihy A. Gregušovej. Príbeh nás zavedie do červičej ríše, kde je aj malý krôčik veľkou vzdialenosťou. Hlavný hrdina červík Ervín si žije svoj pokojný život v jabĺčku na jablonke Ilonke, až sa raz strhne veľká hrmavica a on aj so svojim domčekom spadne na zem. Tu jeho príbytok nájde babka, ktorá chce červené jabĺčko ponúknuť koze Elze. Ervín zo strachu uteká zo svojho krásneho domčeka do neznámeho sveta.

14.00 – 15.00 hod.
Divadielko poézie DOTYKY:
Podoby lásky
Na sobotné, májové popoludnie sme pre vás pripravili hudobnoslovné pásmo s názvom „Podoby lásky“, ktorým sa predstaví malé divadielko poézie DOTYKY. Ak teda chcete vedieť, aké rôzne podoby má láska, tak vezmite so sebou toho, kto je vo vašom srdci a príďte prežiť pekné májové popoludnie v galérii.

15.30 hod.
Detské bábkové predstavenie:
O troch prasiatkach
Voľné spracovanie známej rozprávky bratov Grimmovcov v podaní galerijného bábkového divadla Teatro Galerio. Trom prasiatkam bolo v ich domčeku príliš tesno a tak sa jedného dňa vybrali do sveta. Traja bračekovci Ňuf, Ňaf a Nif kráčali cestami-necestami až ich zima prinútila postaviť si tri domčeky. Dobrí ľudia im vždy poradili, ako si zbudovať strechu nad hlavu a tak o pár chvíľ už stál domček zo slamy, potom z dreva a obďaleč najšikovnejšie prasiatko dokončovalo peknú murovanú chalúpku.

17.00 hod.
Rendezvous s umením...
stretneme sa v galérii
(spoločná prehliadka výstav za účasti kurátorov výstav)
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne vám aktuálne ponúka tri zaujímavé výstavy. Okrem mladej krajinárskej tvorby šestice slovenských autorov (Indefinite scenery) sa v priestoroch galérie môžete stretnúť s grafickou tvorbou ukrajinského autora Olega Denysenka, či premýšľať nad inštaláciami Lucie Tallovej a Slavomíry Ondrušovej.

18.00 hod.
ÁNOumeNIE
Áno a nie. Dva protiklady, tak ako svetlo a tma, biela a čierna... Práve biela a čierna farba je vyjadrením tvorivej myšlienky v grafike. Spolu so študentmi Strednej umeleckej školy v Trenčíne vás pozývame na podvečerný workshop. Technikou linorytu budeme vytvárať jednoduchú grafiku.

19.00 – 20.00 hod.
Hudba v galérii
Fascination Band
Fascination Band ponúka swing, jazz manouche, kletzmer a svetoznáme melódie v perfektnom prevedení pôvabnej husľovej virtuózky Veroniky Staňkovej s podporou skúsenej rytmickej sekcie
(Peter Belák gitara, Jozef Brindzák kontrabas, Erich Vladár – klavír, Ján Babič- bicie). Hudba bez rozdielu generácií a štýlov, pre každú príležitosť a náročnosť publika.

20.00 – 22.00 hod.
Filmový večer v galérii
Výber ocenených filmov z 15. ročníka Festivalu študentských filmov Áčko. Festival Áčko má dlhoročnú tradíciu, vďaka ktorej je možné vidieť aktuálnu filmovú tvorbu študentov na Slovensku. Jeho hlavným cieľom je ukázať tieto práce verejnosti a predviesť tak potenciál našich študentov tvoriť kvalitné filmy.

20.30 hod.
Žrebovanie tomboly
Zakúpte si vstupenku na Noc múzeí a galérií 2012 v Galérii Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne alebo v Trenčianskom múzeu (Trenčiansky hrad, Katov dom, Karner sv. Michala) a vyhrajte zaujímavú cenu.

Prehliadka výstav:

  • Výstava maturitných prác študentov Strednej umeleckej školy v Trenčíne

Sprievodné akcie:
10.30 – 12.00 Hry pre deti na nádvorí galérie
10.30 – 14.00 Galerkova cesta (tvorivé úlohy a hry s umením pre deti)

Vstupné zaplatíte iba v jednej z týchto inštitúcií, do ostatných máte po preukázaní sa vstupenkou VSTUP ZDARMA. Platí do všetkých zúčastnených kultúrnych inštitúcií.

Vstupné: 1,- Euro