Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne

Deň architektúry Trenčín 2023

Deň architektúry Trenčín 2023
Deň Architektúry, ktorému patrí 1. októbrový pondelok, tento rok znovu pozýva od 29. septembra do 5. októbra na stovky podujatí po celom Slovensku a Českej republike.
V Trenčíne sa môžete tešiť na rozmanitý program:
___
SOBOTA 30. 9. 2023
Deň architektúry v GMAB
10.00 - 19.00 h
Galéria M. A. Bazovského v Trenčíne, Palackého 27
Aktivity v Galérii Miloša Alexandra Bazovského pre všetky vekové kategórie, zamerané na architektúru a urbanizmus mesta Trenčín. Počas celodenného programu sa budú konať prednášky a prezentácie zamerané na architektúru a urbanizmus. Nebude chýbať kreatívna zóna. V rámci programu sa uskutoční slávnostné otvorenie výstavy venovanej plánovanému Centru architektúry Trenčín v suteréne GMAB s kurátorkami Luciou Mlynčekovou, Radkou Nedomovou a Alexandrou Mutala. Program uzavrie hudobné predstavenie interpreta Predskokan Otrok so svojím albumom Stavoprojekt.
___
SOBOTA 30. 9. - 7. 10. 2023
Centrum architektúry / suterén GMAB
10.00 - 17.00 h
Galéria M. A. Bazovského v Trenčíne
Výstava venovaná architektonickej súťaži na plánované Centrum architektúry Trenčín (CAT) v suteréne Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne. Na výstave v koncepcii Radky Nedomovej, Lucie Mlynčekovej, Alexandry Mutala a Alexandra Topilina budú prezentované súťažné návrhy na realizáciu priestoru vrátane výherného návrhu ateliéru GutGut, ako aj príklady koncepcie výstavnej činnosti vznikajúceho centra, zastrešujúceho architektúru Trenčianskeho kraja.
___
UTOROK 3. 10. 2023
Prehliadka Okruhového Domu Armády s architektom Alexandrom Topilinom
Okruhový dom armády (ODA)
16.00 h
Hviezdoslavova 205, 911 01 Trenčín
Komentovaná prehliadka Okruhového domu armády (ODA) s architektom Alexandrom Topilinom. Okruhový dom armády po jeho otvorení nazývali novinári aj tretím najkrajším kultúrnym stánkom v Československu. V rámci komentovanej prehliadky účastníci spoznajú minulosť, súčasnosť a možnú budúcnosť tohto neprehliadnuteľného diela neskorej moderny.
Na podujatie je potrebná registrácia cez formulár (limit účastníkov je 10): https://forms.gle/s8xxGt2s7VtUuLmeA
___
STREDA 4. 10. 2023
Kvíz o architektúre Trenčianskeho kraja
Sokolovňa pub & Regal burger
18.00 h
Mládežnícka, 911 01 Trenčín
Kvíz o architektúra mesta Trenčín a Trenčianskeho regiónu. Zaujímavý, zábavný, no najmä vzdelávací kvíz o architektúre mesta Trenčín a o Trenčianskom kraji v Sokolovňa pub & Regal burger. Súťažné tímy, v zložení minimálne 2 a maximálne 6 členov, majú možnosť zabaviť sa a zároveň sa dozvedieť niečo nové o budovách, ktoré nás obklopujú. Pre víťazný tím je pripravená atraktívna cena.
Na podujatie je potrebná registrácia cez formulár: https://forms.gle/CqYzKFWLugNL44et9
___
ŠTVRTOK 5. 10. 2023
Prehliadka budovy Mikuš Diamonds na Mierovom námestí
MIKUŠ Diamonds Trenčín
10.00 h, 13.00 h
Mierové námestie 40, 911 01 Trenčín
Komentovaná prehliadka budovy MIKUŠ Diamonds ponúkne návštevníkom pohľad do vnútra samotnej stavby, ako aj do jej histórie. S kurátorkou Alexandrou Mutala a členmi rodiny Mikuš sa dozvieme viac o postupných premenách stavby, až po poslednú rekonštrukciu, ktorej výsledkom je súčasný stav. V rámci prehliadky budú mať návštevníci jedinečnú možnosť vidieť prácu klenotníkov a nahliadnuť na proces výroby šperkov.
Na podujatie je potrebná registrácia cez formulár (limit účastníkov je 10): https://forms.gle/XsAX5TsQWfaHP3pUA
program TU!