Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne

Pripravujeme výstavný plán na rok 2015

Pripravujeme výstavný plán na rok 2015

Doposiaľ sa na tvorbe výstavného plánu podieľali len odborní pracovníci galérie. „Týmto chceme otvoriť novú možnosť aj pre samotných výtvarníkov, uchádzať sa o realizáciu vlastného výstavného projektu v priestoroch krajskej galérie,“  pripomína Ľuboš Hamaj, poverený riadením galérie. Výtvarníci majú možnosť vypracovať svoj projektový zámer, ktorý následne predložia na schválenie. V prípade, že bude spĺňať všetky formálne náležitosti presunie sa na prerokovanie komisie zloženej z odborných pracovníkov galérie, externých kurátorov a výtvarníkov, ktorá odporučí vedeniu galérie zrealizovať alebo zamietnuť predložený projekt. „Usilujeme sa o väčšiu nezávislosť a nestrannosť v rozhodovaní o výstavách, ktoré ponúkneme našim návštevníkom a práve tento krok by mal byť jedným z prvých v úsilí o skvalitňovanie nášho výstavného plánu,“ hovorí Ľuboš Hamaj.
Prioritou v hodnotení projektov je súlad s profiláciou galérie a jej orientáciou na slovenské výtvarné umenie 20. a 21. storočia, výtvarné umenie trenčianskeho regiónu a mapovanie nových osobností výtvarného umenia. Pri hodnotení sa kladie dôraz na doterajšie pôsobenie autora na výtvarnej scéne.  Pri mladých začínajúcich autoroch sa hodnotí miera originality, prísun nových názorov a tendencií do  výtvarného umenia. Dôležitú úlohu pri rozhodovaní o realizácii výstavy budú mať aj financie. Medzi priority patrí realizácia nízkorozpočtových projektov a projektov so spoluúčasťou autora.
Projekty vrátane povinných príloh je potrebné zaslať na adresu galérie najneskôr do 28. augusta 2014. Výsledky budú známe do 30. septembra 2014, zverejnením na oficiálnej internetovej stránke Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne a všetci uchádzači budú o výsledku informovaní formou listu. S úspešnými uchádzačmi uzatvorí Galéria M. A. Bazovského v Trenčíne zmluvu o spolupráci, v ktorej sa zmluvné strany zaviažu k plneniu dohodnutých podmienok.  

Podrobné informácie vrátane formulára na vyplnenie nájdete: tu.