Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne

Škola a galéria 2017

Škola a galéria 2017

ŠKOLA A GALÉRIA 2017

Vďaka finančnej dotácii Mesta Trenčín (odbor školstva) sme aj v roku 2017 mohli pokračovať v organizovaní sprievodných podujatí pre školské skupiny, ktoré sú súčasťou projektu „Škola a galéria“. Za finančnú podporu a spoluprácu Mesta Trenčín veľmi pekne ďakujeme!

Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne sa sústavne a pozorne venuje kultúrno-vzdelávacej činnosti, ktorá patrí medzi dôležité aktivity galérie. Pomáha pri vytváraní a skvalitňovaní vzťahu ľudí k výtvarnému umeniu a posilňuje spoluprácu galérie s verejnosťou.

Najväčší podiel na kultúrno-vzdelávacích aktivitách má spolupráca so školami. Organizovaným predškolským alebo školským skupinám sú určené tvorivé dielne, lektorské sprievody, workshopy s umelcami, alebo hry v galérii. Cez podujatia sa usilujeme sprostredkovať moderné a súčasné umenie detským i mladým návštevníkom, aby mu lepšie a efektívnejšie porozumeli. Vďaka profesionálnej spolupráci so skvelými pedagógmi spoločne spoznávame súčasné umenie, netradičné techniky, hľadáme odpovede, vytvárame dialóg s vystaveným dielom, interpretujeme ho cez tvorivé aktivity. Pri stretnutiach a úlohách tak neraz dopĺňame aj študijné učivo, poskytujeme informácie, metodické podklady pre učiteľov. Na každú výstavu vytvárame novú prehliadku a tvorivú dielňu. Spätnou odozvou je pre galériu to, že sa skupinky radi vracajú, alebo deti prichádzajú do galérie aj samé s rodičmi.

projekt_podakovanie